Beste Lezer,

Mijn naam is Maria José Sobral ik ben afgestudeerd aan het Conservatorium in Den Haag en Rotterdam waar ik Jazz en Wereldmuziek heb gestudeerd. Na mijn opleiding ben ik als zangeres veel gaan optreden met diverse bands en heb ik mooie Cd’s opgenomen . Mijn interesse in het gedrag van mensen en de invloed hiervan op de stem en met name op het zingen, heeft me toen in contact gebracht met NLP Neurolinguistisch Programmeren. Waarom doen de mensen de dingen zoals ze het doen, en hoe kun je deze positief beïnvloeden door middel van taal. Na mijn NLP opleiding ben ik me hierin gaan specialiseren en heb ik een eigen lesmethode bedacht die het zingen makkelijker maakt qua techniek en het begrip hiervan. Het hoe wat en waarom omtrent zingen houd me nog altijd bezig ook tijdens mijn onderzoeksperiode PHD waarin ik geïnteresseerd ben geraakt in de invloed van ons gedrag op de stem.

Zingen is prachtig en het mooiste cadeau die je met iedereen  kunt delen!

Je hoeft niet allemaal een zangstem te hebben maar je moet wel achter je eigen geluid staan en ervoor gaan en geloven in jou geluid.

Als vocalcoach help ik iedere cursist om zijn /haar ideale zangstem te vinden met gerichte oefeningen die bij jou stem passen.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan zingen en alles kan leren wat hij of zij zou willen kunnen beperkingen zitten vaak niet in de stembanden maar in de overtuigingen van mensen. Dus je kunt alles leren wat je maar wilt gewoon open staan voor nieuwe informatie en ervoor gaan.

Met kracht en veel energie geef ik mijn lessen aan iedereen, amateur en professional, en zorg ik ervoor dat de zanger zich kan voeden met allerlei technieken, tips en trucs, en met bewustwording van het lichaam en geest om het optimale uit zijn/haar stem te halen.

Maria José Sobral.